Olala Martineau

Voor de overzichtstentoonstelling in De Oude Kerk in Amsterdam van
Anton Martineau ‘Olala Martineau, 60 jaar schilderlust’ verzorgde ik het drukwerk.

Teksten  © Janneke Holtslag

De overzichtstentoonstelling van schilder Anton Martineau in Museum De Oude Kerk in Amsterdam vindt plaats van 2 tot en met 15 april 2012. dagelijks van 11.00 – 17.00 uur, zondags van 13.00 tot 17.00 uur. Het is voer voor kunststudenten, docenten, liefhebbers van schilderkunst en de waaghalzen in de cultuur.

Zoals Martineau (1926) opzien baarde met zijn illustraties voor het satirisch erotische tijdschrift Gandalf in de jaren zestig, is hij nu op 85 jarige leeftijd nog steeds toonaangevend op het gebied van de vernieuwende schilderkunst.

Het zijn niet de onderwerpen, of de thematiek, het gaat vooral om zijn manier van schilderen, wellustig, vol emotie,  zijn ‘peinture’. De thematiek is klassiek:  man-vrouw relatie, erotiek, angst en … het werk van Martineau is schokkend en opwindend tegelijk. Het is een balans van uitersten van extreem gelukkig naar diepbedroefd.

Laat u meevoeren langs gepassioneerde schilderijen, gevoelige gedichten, betoverende foto’s van modellen, stille getuigenissen van vriendschappen met onder andere Corneille, Lucebert en Sierhuis….

in het oudste gebouw van Amsterdam:
De Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam

 Reacties zijn gesloten.